Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция от ЦЕРБ Груп пред студентите от магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“

   

25.03.2024

 

На 18 март мениджъри от ЦЕРБ Груп гостуваха в магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ на Стопанския факултет. Студентите от програмата се срещнаха с инж. Стефка Манчева, управител на „Химическа лаборатория за анализ на минерални и изолационни масла“, и с Боян Димитров, технически ръководител от компанията AmonRa Energy.

Лекцията обхвана теми, свързани с управлението на активи в конвенционални и възобновяеми мощности и се проведе в дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити услуги“, водена от доц. д-р Атанас Георгиев.

Screenshot 2024-03-25 084240

Инж. Стефка Манчева представи казуси от опита на ЦЕРБ Груп, включително от работа по поддръжката и ремонтите на активи от целия спектър на енергийните услуги. Инж. Димитров представи процеси, свързани с инвестиции в соларни мощности и батерии.

Screenshot 2024-03-25 084307

През 2023 г. ЦЕРБ Груп отбеляза 75 години от създаването на компанията. През 1948 г. е създаден първият цех на Централна енергоремонтна база – малък цех за ремонт на въртящи се електрически машини. Към днешна дата в ЦЕРБ работят повече от 150 квалифицрани инженери, техници, служители и работници. Базата разполага с 20 хил. кв. м застроена площ, включваща производствени помещения, цехове, лаборатории и административни сгради.