Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция на Тодор Николов, „Веолия Енерджи Варна“, пред студентите от енергийната магистратура на Стопанския факултет

   

18.12.2015

 

Veolia

На 18 декември гост-лектор по „Икономика на инфраструктурата и мрежовите услуги“, част от магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“, беше инж. Тодор Николов, изп. директор на „Веолия Енерджи Варна“ (www.energy-varna.bg). Темата на неговата лекция беше „Централизираното топлоснабдяване и охлаждане в България. Предизвикателства, перспективи, регулиране“.

 

Г-н Николов е част от екипа на „Далкия“ (впоследствие – „Веолия“) в България от 1 септември 2010 г. Той притежава богат професионален и управленски опит, над 20 години, основно в областта на енергетиката, част от който е придобит в големи международни компании. Към момента във „Веолия“ той отговаря за дейността по централизирано топлоснабдяване и от 2012 г. е член на съвета на директорите и е изпълнителен директор на топлофикационното дружество „Веолия Енерджи Варна“ ЕАД (с предишно наименование „Далкия Варна“ ЕАД).

 

Преди „Далкия“ неговата кариера обхваща последователно серия от позиции на експертно и управленско ниво в следните дружества и компании: ТЕЦ „РУСЕ“ (сега част от „Топлофикация-Русе“ ЕАД); групата СОЛВЕЙ в България, по-специално „Девен“ АД (бившата ТЕЦ Девня); дружествата на групата ЕГГЕД в България, по- специално „ЕГГЕД България“ ЕАД и „ЕГГЕД Русе“ АД.

 

Придобитата квалификация и образование включва: магистърска степен в ТУ-София, специалност „Топлоенергетика“; Магистърска степен по икономика, УНСС-София; Специализации по управление на проекти и персонал във Франция, лидерство в Белгия и вътрешнофирмени специализации по мениджмънт, бизнес администрация и управление. Носител на наградата „Енергетик на годината“ в сектор „Топлоснабдяване“ за 2015 г.