Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Филип Михайлов – финансов директор на UNIQA, изнесе интерактивна гост-лекция за третокурсниците от специалност „Икономика и финанси“

   

15.05.2019

 

Филип Михайлов – финансов директор на UNIQA, изнесе интерактивна гост-лекция за третокурсниците от специалност „Икономика и финанси“

 

-1

В рамките на курса „Основни на иконометрията“ Филип Михайлов - финансов директор на UNIQA , изнесе интерактивна гост-лекция за студентите от специалност „Икономика и финанси“ в трети курс. Лекцията представи проблемите и предизвикателствата, с които се сблъсква младшия анализатор, чрез демонстрация на етапите и аналитичните стъпки в процеса на изготвяне на решение на конкретна бизнес задача.

-2

Лекторът обърна внимание не само на приложимата към проблема бизнес логиката, но и на важността от провеждането и поддържането на ефективна комуникация през целия процес. Г-н Михайлов също илюстрира необходимостта от критично мислене за постигане на ефективни и надеждни резултати.

-33

След лекцията на студентите беше представен казус за анализ и обработка на данни, разработен от екипа на UNIQA. Целта на казуса е да даде възможност на студентите да свържат теорията с практиката като приложат наученото през семестъра върху реален бизнес проблем. Решенията се разработват в RStudio, като най-добрите от тях ще бъдат представени пред г-н Михайлов и екипа му.