Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Доц. д-р Боряна Богданова представи дейностите на Стопанския факултет в областта на изкуствения интелект пред партньорите по проекта Transform4Europe

   

14.07.2022

 

В периода 10-13 юли 2022 г. доц. д-р Боряна Богданова представи Стопанския факултет в рамките на поредица от работни срещи, провели се в Университета в Аликанте, в изпълнение на проект Transform4Europe – T4E: The European University for Knowledge Entrepreneurs – T4E, Grant Agreement number 101004048, дог. НИС № 3433. На срещите бяха обсъдени основните оси на сътрудничество между партньорите по проекта в областта на изкуствения интелект с фокус върху създаването на обща магистърска програма и възможности за двойни дипломни на текущи магистърски програми.

university_alicante

Доц. д-р Боряна Богданова представи МП „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“, сподели добри практики, прилагани във факултета, запозна партньорите с множеството инициативи с бизнеса в Стопанския факултет, както и с текущите научно-изследователски проекти на факултета в областта на изкуствения интелект. Бяха обсъдени възможности за сътрудничество между Стопанския факултет и останалите партньори по проекта и бяха дефинирани следващите стъпки в оперативен план в съответствие с целите на проекта.