Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Доц. д-р Атанас Георгиев взе участие в 14-ия Зелен форум, организиран в София от сп. „Мениджър“

   

29.06.2023

 

Доц. д-р Атанас Георгиев взе участие в 14-ия Зелен форум, организиран от сп. „Мениджър“ в София. Събитието се проведе на 27 юни 2023 г. и беше посветено на климатичните промени и глобалното затопляне.

Screenshot 2023-06-29 134812

Зеленият форум започна с видео обръщение на Виргиниюс Синкявичюс, еврокомисар по околната среда, океаните и рибарството и продължи с няколко панела, обхващащи актуалните промени в прехода към по-зелена икономика.

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев се включи като модератор в два от панелите на събитието. Той поведе разговори по темите за разделно събиране на отпадъци, за ESG - устойчивите модели в бизнеса и за регулациите в сектора на бездимните тютюневи изделия.

14-ят Зелен форум очерта стъпките към промяна в мисленето и действията на бизнеса, държавата и обществото. В него участваха лидери и експерти от различни сектори, които дискутираха прогресивната роля на бизнеса в зеления преход и предизвикателствата както в глобален, така и в национален мащаб.