Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Деканът на Стопанския факултет доц. Атанас Георгиев се включи в откриването на 10-ото издание на „Левчето“

   

17.10.2022

 

За 10-а поредна година на 16-ти октомври в Зала „Витоша” на парк-хотел Витоша се проведе „Левчето” – събитие за млади хора, целящо да повиши финансовата им грамотност, организирано от младежката организация „AIESEC България”. Стопанският факултет е традиционен партньор на инициативата от самото ѝ създаване.

levcheto

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев се включи в откриването и поздрави AIESEC България за устойчивостта на инициативата и за положителния пример, който дава – свързване на студенти с водещи компании и практици. Доц. Георгиев подчерта, че и за Стопанския факултет свързването на теорията с практиката е основна цел и конкурентно предимство.

Доц. Георгиев насърчи студентите да използват възможностите за професионални контакти по време на събитието и пожела успех на всички отбори, които ще се състезават в симулацията. „Левчето“ е събитие, подходящо за всеки, който иска да обогати финансовата си култура, провери знанията си на практика и да намери нови професионални контакти. Традиционно събитието протича на два етапа – първият е панелна дискусия, на която професионалисти в областта на инвестициите, банкирането и личните финанси дават ценни съвети относно личните финанси и първите стъпки в инвестирането. Втората част е запазената марка на „Левчето” – инвестиционната симулация, където участниците имат шанса да проверят знанията си във вълнуващо пресъздаване на финансовите пазари.