Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Call for papers: „10 години Инициативата „16+1“. Сътрудничество, обмен и свързаност между Китай и страните от ЦИЕ“

   

18.07.2022

 

Тази година се навършват 10 години от инициативата 16+1, която обединява Китай и страните на Централна и Източна Европа и улеснява сътрудничеството, развитието и инвестициите между страните. Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа ЦНСССКЦИЕ организира Международна научно-практическа конференция „10 години Инициатива „16 + 1”. Сътрудничество, обмен и свързаност между Китай и страните от ЦИЕ“. ЦНСССКЦИЕ е създаден в София през 2015 г. и изпълнява ролята на координатор в механизма за земеделско сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ.

Конференцията се организира съвместно от Стопанския факултет, Факултетът по класически и нови филологии, Философският факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, Селскостопанската академия в София, Института за държава и право на БАН и Дипломатическият институт към министъра на външните работи на Република България.

Неозаглавен-дизайн-768x576

Конференцията ще обхване следните тематични области:

I. Раздел Управление и икономика

а. Икономическото развитие на страните от Инициативата през последното десетилетие

b. Сътрудничество в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ

 

II. Секция Право и социални науки

а. Приложни изследвания в областта на правото

b. Приложни изследвания в областта на социалните науки

 

III. Раздел Образование и култура

а. Образователен обмен в рамките на Инициативата

b. Културата на страните от 16+1

 

За да участвате, моля, изпратете резюме (максимум 500 думи) до 31 юли 2022 г. Ще бъдете уведомени за решението на Научния комитет до 20 август 2022 г. Пълният доклад трябва да бъде изпратен до 15 октомври 2022 г. Повече информация можете да намерите на сайта на ЦНСССКЦИЕ.

Конференцията ще се проведе на 4-5 ноември 2022 г. в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“. Най-добрите доклади ще бъдат публикувани в Доклади на БАН, Българско списание за земеделие Наука и списание Philologia.

Кандидатура можете да изпратите на e-mail: 16plus1conference@china2ceec.org до 31 юли 2022 г. Образец на формуляр за кандидатстване можете да намерите тук .