Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Ас. Атанас Георгиев изнесе доклад за регулациите на ВЕИ на конференцията „Устойчиво регионално развитие в България"

   

12.11.2015

 

На 8 ноември ас. Атанас Георгиев изнесе доклад на тема „Регулаторни и пазарни предизвикателства пред ВЕИ в България. Възможно-решение: Договори за разлики“ на Международния научен и бизнес форум „Устойчиво регионално развитие в България“, организиран от Геолого-географския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

 

Regionalno2

 

В своя доклад ас. Георгиев представи настоящите схеми за подкрепа на ВЕИ в страните от ЕС и акцентира върху един от най-актуалните модели, който се прилага във Великобритания за ВЕИ и ядрена енергия – т.нар. „договори за разлики“ (contracts for difference).

 

Regionalno1

 

Форумът се проведе на 8 и 9 ноември в три последователни секции, както следва: Растеж и устойчиво развитие на регионите в България, Зелена енергия и енергийна ефективност, Алтернативен туризъм и устойчиво регионално развитие ( програма )