Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Александрина Боянова, старши експерт в Европейската инвестиционна банка, изнес гост-лекция на тема: „ЕИБ, климатичната банка на ЕС“

   

17.05.2022

 

За трета поредна година Стопанският факултет продължава партньорството си с Групата на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). През 2020 г. СУ „Св. Климент Охридски” чрез Стопанския факултет стана първият български академичен партньор на ЕИБ за поредица гост-лекции на служители в институцията.

alexandrina boyanova

Г-жа Александрина Боянова, старши експерт в ЕИБ, изнесе гост-лекция пред студентите от Стопанския факултет, представяйки темата „ЕИБ, климатичната банка на ЕС“. Лекцията се проведе в занятията по „Бизнес проекти в международна среда“ с участието на доц. д-р Боряна Богданова, зам.-декан на Стопанския факултет и ръководител на Кариерния център към Факултета.

Поредицата от лекции ще продължи с беседа на г-н Христо Стоянов, мениджър в Европейския инвестиционен фонд, на тема „Възникване и растеж на екосистемата за рисков капитал в България“. Лекцията е насрочена за 19 май, четвъртък, от 14:15 ч., и ще се проведе в хибриден формат - в зала 400 и онлайн: https://bit.ly/3w8IRJw.