Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / 120 години катедра „Икономика“ – публична лекция за включването на изискванията за устойчивост на икономическото развитие във външнотърговските споразумения на ЕС

   

17.11.2022

 

На 5 декември 2022 г. от 16 ч. в зала 200 на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ г-жа Диляна Славова, председател на Комисията по външна политика в Европейския икономически и социален комитет в периода 2015-2020 г., ще изнесе публична лекция на тема: „Прилагане на главите относно търговията и устойчивото развитие в споразуменията на Европейския съюз за свободна търговия“.

Курс по приложение на динамично-стохастичните модели на общо равновесие(2)

По време на лекцията г-жа Славова ще засегне практически въпроси от сключването на търговски споразумения на Европейския съюз с основни търговски партньори, като акцентира на техните съвременни измерения от гледна точка на политиката за устойчиво развитие на Общността и ползите и предизвикателствата от нейното прилагане в сферата на международните търговски отношения. Участниците в дискусията ще могат да зададат своите въпроси и да коментират постигнатите резултати в сферата на Общата търговска политика на Европейския съюз.