Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Клубове и центрове / Студентски клуб "Спектър" / Новини от студентски клуб "Спектър" / Студентският клуб "Спектър" към Стопанския факултет бе представен на Международния форум на доброволците в Москва

   

19.12.2018

 

От 2 до 6 декември 2018 г. Лиляна В. Георгиева, студентка в магистърската програма „Счетоводство и одит“ и председател на клуб „Спектър“ към Стопанския факултет, бе част от официалната българска делегация на Международния форум на доброволците в Москва. По време на събитието тя взе активно участие в дискусиите, свързани със споделянето на добри практики, осъществяването на международни партньорства, социалното предприемачество и доброволчеството като инструмент за играждането на по-ефективен бизнес.

 

Lillyana

 

2018 г. е обявена за „Годината на доброволчеството“ в Русия и в страната се организират многобройни мероприятия, популяризиращи доброволчеството във всичките му аспекти. Кулминацията бе Международният форум, в който участие взеха 15 000 доброволци: 500 от тях бяха чуждестранни, представляващи 120 страни от цял свят. България бе представена от 6-ма делегати, одобрени след конкурс, проведен от самите организатори на форума.

 

 

2

 

Лиляна В. Георгиева с участничка от българската делегация

 

 

 

3

 

Със „сребърен“ доброволец от град Уфа, Русия

 

4

С делегацията на Камерун, Африка

 

През първият ден участниците посетиха на място различни благотворителни учреждения и културни институции и участваха в работата им. През следващите дни форумът бе изцяло концентриран във ВДНХ, къде се проведоха различни дискусии и лекции. Делегатите имаха възможност да избират дейности от 8 целодневни панела, както и да участват в различни доброволчески и развлекателни инициативи, чийто щандове бяха разположени на общите площи. На 3.12.2018 г. във форума участва и министърът на външните работи на Руската федерация, Сергей Лавров, който изнесе презентация на тема „Възможности за Русия в международен план“ в контекста на доброволчеството.

 

7

Сергей Лавров на Международния форум на доброволчеството

 

Форумът бе закрит с гала-концерт в ЦСКА Арена, на който големият победител в конкурса „Доброволец на Русия за 2018 г.“, бе лично награден от руския президент Владимир Путин.

8