Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Клубове и центрове / Студентски клуб "Спектър" / Новини от студентски клуб "Спектър" / Хей, разбра ли?- съвместно събитие на клуб „Спектър“ и Pitch Bootcamp Bulgaria

   

13.11.2017

 

Луиза Карамилева

1

 

На 8 ноември 2017 г. в зала 200 на Стопански факултет се проведе среща на студенти с част от екипа, организиращ Pitch Bootcamp- двудневно обучително събитие, което ще се проведе на 24 и 25 ноември, чиято цел е да даде начален тласък в професионалното развитие на участниците, давайки им възможността да научат как да представят уменията и способностите си пред потенциални работодатели и да създават убедително CV.

Целта на срещата бе популяризация на събитието, което изгражда у младите хора качества, необходими за успешната им реализация на пазара на труда. Ели и Диляна, участващи в организацията на Pitch Bootcamp за трети пореден път, разказаха на присъстващите каква е същността и целта на събитието, както и своите наблюдения за трансформацията, през която преминават участниците, след като вече научат как да използват своите качества в правилната насока. Представяйки се пред ментори от разнообразни професионални области, чиято роля е да дадат бърза обратна връзка на участниците по отношение на тяхното представяне, младежите придобиват увереност, споделиха момичетата-организатори.

В края на срещата Ели и Диляна дадоха възможност на присъстващите да се докоснат, макар и косвено, до атмосферата на събитието, като ги разделиха в три групи, всяка от които трябваше да представи определен продукт в рамките на 2 минути по начин, който да убеди останалите да си го купят. Играта събуди креативността и търговския нюх на участващите, което беше и основната й цел.