Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / FEBA TV - видео новини / Видео-новини и медийни участия / Ръководителят на магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“, гл. ас. д-р Марина Стефанова, представи Седмица на професионалното ориентиране в Стопанския факултет пред БНР

   

14.10.2021

 

След успешното начало на магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление“ Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ организира пилотна Седмица на професионалното ориентиране, която ще се състои в периода от 18 до 22 октомври. Магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление” се осъществява с активното съдействие и предоставяне на гост-лекции от водещи експерти измежду членовете на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Българска асоциация на КСО специалистите, Българска фондова борса и Асоциация на директорите за връзки с инвеститорите в България. Тя се подкрепя от водещи отговорни компании от всички индустрии.

KSO korica-1

Инициативата предвижда лидерска дискусия и серия от тематични онлайн срещи, на които различни специалисти от областите на правото, финансите, околната среда, маркетинга, човешките ресурси и връзките с обществеността ще споделят своя опит за това как техните дейности допринасят за цялостното устойчиво и отговорно управление на организациите.

„За нас като изследователи на фокус идват финансовите специалисти, но говорим и за нефинансовите рискове, свързани с управлението на капитала в една компания. Неслучайно участниците в програмата идват от най-различни специалности, които все пак имат нещо общо с КСО“, сподели пред Радио София гл. ас. д-р Марина Стефанова, ръководител на магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление“.

Институционални партньори на инициативата са Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Българска асоциация на КСО специалистите и Асоциация на директорите за връзки с инвеститорите.

Повече информация за Седмицата на професионалното ориентиране можете да намерите тук. Събитията са безплатни и с отворен достъп.