Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / FEBA TV - видео новини / Видео-новини и медийни участия / Деканското ръководство на Стопанския факултет представи програмата „Аутсорсинг проекти и компании“ в предаването „Плюс-Минус“ по NOVA TV

   

31.10.2019

 

 

Деканът на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Атанас Георгиев и зам.-деканът доц. д-р Боряна Богданова представиха новата магистърска програма „Аутсорсинг проекти и компании“, създадена в партньорство с Българската аутсорсинг асоциация, в предаването „Плюс-Минус“ по NOVA TV.

 

 

 

„Стопанският факултет на Софийския университет има традиционно добри отношения с бизнеса. В тази магистърска програма така, както и в другите ни учебни програми, ние въвличаме в учебния процес представители на бизнеса", коментира доц. Атанас Георгиев - декан на Стопанския факултет на Софийския университет.

 

Според доц. Боряна Богданова, ръководител на Кариерния център на Стопанския факултет, доскоро аутсорсингът се е свързвал основно с работа в колцентрове. Към днешна дата обаче това не е така. „Имаме няколко примери за партньори, с които сме сключили споразумения, чрез които бизнес в областта на IT-услуги бива изнесен на територията на страната”, каза тя.

 

„Аутсорсингът си стана сериозен бизнес през последните години в България. В конкретния случай тази магистратура се занимава с изнесени процеси в областта на финансите, на човешките ресурси, както и на други области като обслужването на клиенти”. Това коментира Ивайло Славов - член на борда на директорите на Българската аутсорсинг асоциация.

 

Вижте и видео-репортажа в страницата на „Плюс-Минус“