Начало / Университетът / Департаменти / Департамент по спорт

   
sport-baner

 

ВАЖНО!

УВАЖАЕМИ СТУДЕНТИ!

ФИЗИЧЕСКАТА АКТИВНОСТ Е НАЙ-ДОБРОТО СРЕДСТВО ЗА ПОВИШАВАНЕ СЪПРОТИВИТЕЛНИТЕ СИЛИ НА ОРГАНИЗМА!

Поради невъзможността да провеждаме спортните ни занимания в залите, ще ги пренесем вкъщи.

От 18.03.2020 г. ще публикуваме избран видео материал, който ше бъде Вашето дневно предизвикателство, а и разтоварване.Чрез видео заснемане Вие можете да изпратите своя материал на Вашия водещ преподавател, за да продължим да работим заедно, макар и чрез интернет.

СПОРТ У ДОМА! - Тук ще намерите нашите предложения за тренировка в извънредна обстановка по различните видове спорт.

https://www.youtube.com/watch?v=-IR6O5wE06k - Функционална тренировка за цялото тяло вкъщи - 24 минути.

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!б БЪДЕТЕ АКТИВНИ! БЪДЕТЕ СПОКОЙНИ!

УСПЕХ! НАСЛАЖДАВАЙТЕ СЕ НА СПОРТА!

 

ОНЛАЙН ЗАПИСВАНЕ ЗА СПОРТ

Департаментът по спорт на Софийския университет предлага на студентите, преподавателите и служителите голям избор от спортни дисциплини с цел подобряване на физическото и психическото им здраве и изграждане на необходимите навици за водене на пълноценен живот, подобряване на настроението и самочувствието.

Департаментът по спорт е създаден през 1949 г., като в началото в него работят само пет преподавателя, които обучават студентите в дисциплините плуване, гимнастика и лека атлетика. Тридесет години по-късно, през 1979 г., в Департамента вече работят 25 човека, отлични специалисти в различни видове спорт като: баскетбол, волейбол, тенис, фектовка, футбол, джудо и ски. Последователно, като вследствие на увеличения брой студенти и в съответствие с техните предпочитания вече се предлагат и модерни спортове като аеробика, каланетика, фитнес, туризъм, спортно катерене, бойни спортове, тенис на маса, лека атлетика и кондиционна подготовка, спортни танци и др.

През 1963 започва да се предлага и кинезитерапия на студентите със здравословни проблеми. През 1984 се създава Център по кинезитерапия.

Новини

Тъжна новина

На 3.04.2020 г. почина Екатерина Начкова

ДС ЕНачкова

За студентите

Учебната дейност по спорт на студентите се провежда в зависимост от техните спортни интереси и осигурената материална база. Учебните групи включват занимания по следните спортни дисциплини:...

Всички новини За студентите

Дейности на Департамента по спорт:

 

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

 

 

За контакти

Адрес: 1504 София

бул. "Цар Освободител" 15, стая 120

 

Телефони:

Инспектори : 02/944 27 49; 9308 (в. 435)

Директор : 02/944 33 818