Начало / Новини / Новини и събития / Студенти от Юридическия факултет на Софийския университет спечелиха международно състезание по медиация и преговори

   
Студенти от Юридическия факултет на Софийския университет спечелиха международно състезание по медиация и преговори

Отборът на Софийския университет „Св. Климент Охридски” победи в състезанието по медиация и преговори на Виенския център по международен търговски арбираж (VIAC) на 02.07.2016 г. Нашият отбор се нареди пред отбори от цял свят, избрани след продължителна селекция.

Това е исторически и първи по рода си успех за България в международно състезание по право и преговори.

Нашите момчета победиха отбори с дългогодишна традиция в обучението по преговори, за повечето от които английският е роден език.

Под ръководството на своя треньор Дима Александрова двамата студенти Ивайло Икономов (IV. курс – „Право”) и Георги Еленков (II. курс – „Право”) успяха да преминат през всички кръгове на състезанието. На четвърт и полуфиналите те победиха два бразилски отбора и извоюваха грандиозна победа на финала под овациите на повече от 120 професионални медиатори, юристи, треньори, състезатели и др.

VIAC-1

Решителната битка бе с американския отбор на SUNY Buffalo University, като след силен мач, благодарение на добра стратегия и ловки преговорни техники, Иво и Георги извоюваха победата.

Медиацията е все по-предпочитан и популярен способ за решаване на спорове по извънсъдебен път, при който една трета, неутрална страна (медиатор) подпомага страните заедно да достигнат до взаимноизгодно съгласие и решение на своя казус.

Подробна информация за състезанието можете да намерите тук.

VIAC-2