Начало / Новини / Новини и събития / С изпити по история на България и математика I продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2016/2017 г.

   
С изпити по история на България и математика I продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2016/2017 г.

Днес в 9.00 часа в 65-та аудитория на Ректората Филип Александров от гр. София изтегли двете теми, от които ще избират явилите се на изпита по история на България. От подготвените от изпитната комисия 15 теми бяха изтеглени:

“Любен Каравелов и Васил Левски начело на българското националнореволюционно движение“

и

„България в навечерието и по време на Първата балканска война (1908-1913)“.

Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 692.

Проф. Ренета Божанкова, заместник-ректор на Софийския университет, приветства кандидатите и изрази надеждата си те да са добре подготвени и да станат студенти в най-старото и авторитетно висше училище.

Деканът на Историческия факултет и председател на изпитната комисия доц. Тодор Попнеделев пожела успех на всички кандидати и им препоръча да не бързат, а да мислят.

1

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Философия; Социология; Политология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; История; Археология; Етнология; История и география; Архивистика и документалистика; Минало и съвремие на Югоизточна Европа; История и философия; Хебраистика; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

2
3
4

В 14.00 часа в зала 224 на Ректората започна изпитът по математика I, с който продължава втората изпитна сесия на Софийския университет за учебната 2016/2017 г.

1

Марин Хаджидиманов от гр. Гоце Делчев изтегли вариант 1 на изпита по математика I. Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 482.

Заместник-ректорът на Университета проф. Божанкова поздрави кандидатите за смелостта и за амбицията и им пожела хората, които днес ще изпитват знанията им да станат техни преподаватели. Доц. Първан Първанов е председател на изпитната комисия.

2

С успешно издържан изпит по математика I кандидат-студентите могат да учат в следните специалности на Софийския университет:

Философия; Социология; Политология; Публична администрация; Библиотечно-информационни науки; Математика; Информатика; Приложна математика; Математика и информатика; Компютърни науки; Софтуерно инженерство; Информационни системи; Статистика; Физика; Инженерна физика; Ядрена техника и ядрена енергетика; Физика и математика; Астрофизика, метеорология и геофизика; Физика и информатика; Медицинска физика; Комуникации и физична електроника; Квантова и космическа теоретична физика; Фотоника и лазерна физика; Оптометрия; Химия; Химия и информатика; Компютърна химия; Инженерна химия и съвременни материали; Геология; Икономика и финанси; Стопанско управление.

3