Начало / Новини / Новини и събития / Проф. Соня Карабельова: Студентите по психология имат много добра реализация

   
Проф. Соня Карабельова: Студентите по психология имат много добра реализация

За пета поредна година най-много кандидат-студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ посочват психологията на първо място в предпочитанията си. Според заместник-декана на Философския факултет проф. Соня Карабельова засиленият интерес към психологията се наблюдава в последните 15-20 години не само в България, а и във висши училища по света.

В интервюта за предаването „12+3“ на Българското национално радио и предаването „Тази сутрин“ на Българската национална телевизия проф. Карабельова подчерта, че интересът към специалността е провокиран и от големите възможности, които дава психологическото познание от гледна точка на успешната реализация на завършилите в разнообразни сфери - образование, в държавни и общински институции, МВР, армия, здравеопазване и бизнес.

Проф. Карабельова отбеляза сериозния интерес на кандидат-студентите и към други специалности във Философския факултет. „Социология“ и „Публична администрация“ през тази година заемат второ и трето място сред най-предпочитаните специалности.

Интервю на проф. Каралебьова в предаването „Тази сутрин“ на БНТ.

Интервю на проф. Карабельова в предаването „12+3“ на БНР.