Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за студенти / Архив / Наградите на БАИТ за 2018 г. за значим принос за развитието на информационните и комуникационни технологии

   

Краен срок за регистрация за участие: до 24.00 ч. на 14 януари 2019 г.

 

От името на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) отправяме покана към вашите преподаватели и студенти да се включат в конкурса Наградите на БАИТ за 2018 г. за значим принос за развитието на информационните и комуникационни технологии.

По традиция кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.Те имат възможност да кандидатстват в две от категориите - Образователна награда и Младежка награда.

 

Образователната награда има за цел да отличи личности/екипи, създаващи кадри за ИКТ индустрията и/или иновации в образованието, в рамките на 2018 г. Категорията е отворена за частни и държавни образователни институции и инициативи.

Победителите досега в тази категория са били: 2017 - Министерство на образованието и науката за Образователна платформа "ТВОЯТ ЧАС", 2016 - Софтуерен университет ООД, 2015 - Враца Софтуер Общество, 2014 - Софтуерен университет ООД; 2013 - Уча.се; 2012 - Академия Телерик; 2011 - Нимеро ЕООД.

 

В категорията "Младежка награда" могат да участват студенти и ученици, самостоятелно или в екип, които се обучават в българско учебно заведение и имат осъществен проект в сферата на ИКТ, в рамките на 2018 г.

Победителите досега в категорията са: 2017 - Илиян Кордев /ученик/, 2016 - Звездин Бесарабов /ученик/, 2015 - ИКТ клуб с проекта "Умна ръкавица" - Valkyrie, 2014 - Иван Атанасов от Университет по библиотекознание и информационни технологии; 2013 - екип от МГУ и Десислав Кузманов от ТУ София; 2012 - Денислав Лефтеров от ПУ и Здравко Велинов от ТУ София; 2011 - екип от МГУ.

 

Тази година ще бъдат връчени награди в 11 категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистическа награда, Държавна администрация, Общинска Администрация, Start Up компания, Успешен български ИКТ продукт, Значителен корпоративен ИКТ проект, Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения, Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света и Награда за специален принос.

Победителите във всяка категория ще получат ваучер от Сиела Норма, за чиято стойност могат да закупят книги в книжарници Сиела. Предстои обявяването на още предметни награди, които партньорите на конкурса ще предоставят на победителите.

 

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2019 г. Датата и мястото ще бъдат посочени допълнително.

Краен срок за регистрация за участие: до 24.00 ч. на 14 януари 2019 г.

Регистрационната форма и регламентът на конкурса са публикувани на сайта на Наградите:

http://www.bait-awards.bg/pages/Registration

 

Конкурсът и церемонията за връчване на "Наградите на БАИТ" за 2018 г. се провеждат с подкрепата на:

Сребърни спонсори: ДАТЕКС и Електронен подпис B-trust

Бронзови спонсори: Сиела Норма, Индустриален и логистичен парк - Бургас, Солитрон България и Sofia Airport Center

В партньорство с: БТА, БНР, TechNews, ICT Media, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Национално сдружение на общините в Република България, Eleven, бгПРЕДПРИЕМАЧ, b2b Media, Sofia Tech Park, Национален център за безопасен интернет, Innovation Starter, Junior Achievement България, EventsMedia.bg, LauncHub Ventures, Smart News, NewBusiness.bg и Pixel Media.