Начало / Новини / Календар / Шести отворени философско-образователни ателиета

Заседателна зала 2, Ректорат

Философско-образователните отворени ателиета се превърнаха вече в традиция във Факултета по педагогика. В тях участват основно студенти педагози от специалностите „Неформално образование“ и „Педагогика“. Те представят философско-образователните си проекти в областта на училищната практика и на неформалните образователни културни пространства, своите мандали, етюди, философски питания за образованието – преди, сега и след. Включен е и модул „Цунами“ – наративна философия върху оригинални съчинения на японски деца и семейства. В него участват както студенти, така и ученици от училища с изучаване на японски език. Смисълът е студентите да заложат и споделят действителни реалистични, но и предизвикателни смели бъдещи проекти и начинания, които ще са съответни на идеята за Училище на бъдещето, Образование на бъдещето, Култура на бъдещето. И да опитат тяхната устойчивост в режим на конструктивен философско-педагогически отворен синергетизиращ диалог.

Участници-събеседници са и гостите – студенти от горните курсове и други специалности, преподаватели, приятели и всички, търсещи връзката между корени и върхове.

Основен организатор на Ателиетата е клуб „Креации“ към УНЛ „Професор д-р Петър Нойков“ и екипът към него – проф. дпн Яна Рашева-Мерджанова, доц. д-р Илиана Петкова, доц.д-р Владислав Господинов.