Начало / Новини / Календар / Физическият факултет ще участва с щанд с демонстрации на Софийския фестивал на науката

София Тех Парк, бул. „Цариградско шосе“ 111Ж

На 15 и 16 май в София Тех Парк ще се проведе Софийският фестивал на науката 2021. Традиционно Физическият факултет на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ се включва с демонстрационен щанд, подходящ за всички възрасти. Щандът се намира в Зона „Откривател“ в сграда „Джон Атанасов“ и може да бъде посетен напълно безплатно в двата фестивални дни при спазването на всички противоепидемични мерки.

Учени от катедри „Астрономия“, „Метеорология и геофизика“, „Физика на кондензираната материя и микроелектроника“ и „Радиофизика и електроника“ на Физическия факултет на Алма матер ще покажат забавни демонстрации от света на физиката и астрономията, както и ще представят възможностите за обучение и развитие в различни области на физиката. Ще можете да зададете и всички ваши въпроси за природните явления в света около нас. По възможност и при хубаво време в обедните часове ще бъде предоставена и възможност за реални наблюдения с телескоп на Слънцето със специален филтър.

От страна на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ по време на Софийския фестивал на науката ще можете да видите също и демонстрации и лекции на учени от Факултета по химия и фармация, Геолого-географския факултет и Биологическия факултет.

Пълната програма на Софийския фестивал на науката 2021 ще откриете на официалния сайт: https://www.britishcouncil.bg/sofia-science-festival

За още актуална информация и новини за други интересни събития на Физическия факултет на Алма матер, следете уебсайта: www.phys.uni-sofia.bg и официалната FB-страница: www.fb.com/physicsbg