Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / „Защото заедно ние можем“ – „Бизнес клуб“ към СУ организира първото по рода студентско бягане за град София

   

28.03.2023

 

Студентите от „Бизнес клуб“ провеждат първото студентско бягане под името UNIRUN на 29 април 2023 година в парк „Студентски".

Спортната инициатива има за цел да обедини младите хора около значимостта от физическата активност и нуждата да помагаме един на друг. Трасето е с дължина от 6 километра и преминава през целия парк. Мероприятието няма ограничение на възрастта.

От Бизнес клуба споделят, че 30 % от събраните средства от участие ще бъдат закупени спортни принадлежности за социалните домове – Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в гр. Перник, кв. „Изток", и за Дом за деца лишени от родителски грижи „Констанца Ляпчева" в гр. Долна Баня.

След спортната инициатива организаторите планират да посетят социалните домове – да прекарат повече време с подрастващите и да ги запознаят с позитивите от физическата активност. Всеки желаещ ще може да дари и по време на събитието в специални дарителски кутии. Входът за участие при по-рано записване през регистрационната форма и онлайн плащане е сумата от 10 лева, а при записване в деня на събитието е 20 лева.

Uni Run

Програма:

  • 9:45 – 11:00 / Посрещане и регистриране на участниците
  • 11:00 – 12:00 / Провеждане на бягането
  • 12:00 – 12:40 / Награждаване, томбола с награди и раздаване на финалните пакети

Студентската инициатива е подкрепена от KPMG Bulgaria, а сред партньорите на събитието са Rakuten Viber, Тук-Там и TrackSport.

„Бизнес клуб“ към Софийски университет "Св. Климент Охридски" e неправителствена организация, имаща за цел да изгради активна студентска общност в България, насочена към създаването на различни проекти, които добавят стойност в забързания свят. В своите
25 години от съществуването си клубът скъсява дистанцията между университета и бизнеса, като позволи на студентите да развият уменията, необходими за бъдещата им професионална квалификация.