Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Зам.-деканът на Стопанския факултет доц. Тодор Ялъмов представи в интервю за БНР юбилейната конференция и проекта SCHOLARNET

   

30.11.2020

 

Стопанският факултет на Софийския университет чества 30 години от възстановяването си. Желанието на преподавателите е да бъдат създадени такива условия, че факултетът и целият университет да се превърнат в желана цел за много международни студенти, като се очаква част от образователния поток към Англия ще се пренасочи към различни страни от Европейския съюз след Брекзит.

TYalamov

Въпреки желанието на много от студентите и преподавателите във факултета за присъствено обучение, обстоятелствата са такива, че се е наложило преминаване към дистанционно обучение в електронна среда. Този вариант обаче има своите предимства, като се залага на гъвкавост и се привличат гост-лектори от чужбина, информира заместник-деканът на Стопанския факултет доц. Тодор Ялъмов.

Доц. Ялъмов разказа за специалната юбилейна конференция, която се проведе в дните преди днешния патронен празник на Софийския университет. Над 100 участници от различни световни университети и изследователски институции са взели участие в събитието, като всички сесии са запазени на запис и желаещите ще могат да ги проследят на запис. Доц. Ялъмов се спря на интересно изследване на проф. Стефани Станчева от Харвардския университет за обществените нагласи към данъчната политика, както и проучвания от Англия и Германия за въздействието на популистките партии.

Чуйте повече в интервюто на Лили Големинова с доц. Тодор Ялъмов.