Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / За втора поредна година Стопанският факултет и Филиалът на Софийския университет в Бургас провеждат съвместен кариерен форум

   

18.04.2024

На 17 и 18 април във фоайето на Културен дом НХК се провежда „Кариерен форум 8.0. – С поглед в бъдещето“. За втора поредна година традициите на Стопанския факултет в областта на кариерното ориентиране се пренасят в гр. Бургас като съвместна инициатива с Филиала на Университета. Професионалната гимназията по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ), която е третото афилиирано към СУ училище, е основен партньор на събитието.

IMG-37b181d53efd38024dd4404df6651e31-V

Форумът предлага на ученици и студенти срещи с компании от различни сектори и възможност да се запознаят с програмите за обучение във Филиал – Бургас на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Стопанския факултет на Университета.

20240417_122046

Освен кариерни щандове, програмата на форума включва и 4 лекции на бизнес лидери с вдъхновяващи лични и корпоративни истории. Ролята на академичното знание по пътя на успешната кариера бе централна тема в откриващата лекция на Пенчо Добрев, ръководител на отдел AI and Data на Schwarz IT Bulgaria - дигиталното сърце на световната ритейл група Schwarz. Добри практики за разработка на SPA приложения с .NET от името на TechnoLogica представиха стажанти на компанията, завършили Гимназията по компютърно програмиране и иновации.

20240417_110910

„Бъдете с отворен ум, бъдете взискателни, питайте, любопитствайте и нека този форум ви помогне да откриете своето бъдещо работно място“, каза заместник-кметът по образование Михаил Ненов пред учениците и изложителите по време на официалното откриване. Доц. д-р Боряна Пелова, която ръководи съвместните дейности между Стопанския факултет и ПГКПИ, сподели: „Нашата цел е да помогнем не просто за успешна професионална реализация, а за щастлива кариера, изпълнена със смисъл“.

Untitled design

Участници са Schwarz IT Bulgaria, Experian, Management Financial Group (MFG), TehnoLogica, TELUS International Bulgaria, Viva Credit, Национална агенция за приходите, Britanica, Scalefocus, Промет Стиил, Стопански факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Филиал - Бургас на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, ПГКПИ – Бургас. Със собствен щанд и интересни проекти във форума участват учениците от Гимназията по компютърно програмиране и иновации. Наред с постиженията си в областта на високите технологии, учениците представят и авторска изложба в духа на тазгодишния наслов на събитието.

Входът на форума е свободен за всеки, който има интерес от 10:00 до 14:00 часа.

Организатори на събитието са Кариерният център на Стопански факултет и Филиал – Бургас на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, в сътрудничество със Сдружението на завършилите Стопанския факултет (Alumni Club), ПГКПИ – гр. Бургас, с подкрепата на община Бургас.

Програма за 18 април – четвъртък:

  • 10:00 - 14:00 – Изложение и кариерни щандове във фоайето на Културен дом НХК;
  • 12:00 - семинар с Дамян Илиев, финансов мениджър в Experian Bulgaria – учебна зала на Филиал- Бургас, СУ в НХК;
  • 14:00 - среща с Мартин Топалов, специалист изследване на данни (data scientist) в Management Financial Group Bulgaria - учебна зала на Филиал- Бургас, СУ в НХК.