Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Вторият ден от Седмицата на професия „икономист“ продължи с наситена програма в Стопанския факултет

   

27.03.2024

 

Седмицата, посветена на професията „икономист“, продължи и на 26 март 2024 г. Денят беше открит от доц. д-р Цветан Мадански, ръководител на МП „Митнически и данъчен контрол“, с приветствие към участниците – студенти от Стопанския факултет, както и ученици от 15 СУ „Адам Мицкевич“ и 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“. Проф. д-р Елеонора Станчева-Тодорова, оперативен директор на Кариерния център, също поздрави участниците. Веселина Шаламанова, докторант към катедра „Икономика“, модерира и втория ден от съвместната инициатива на Кариерния център към факултета и катедра „Икономика“.

Screenshot 2024-03-27 141342

Надя Стоянова и Мария Илиева от сектор „Кариерно развитие“ на Софийския университет проведоха сесията по кариерно ориентиране на студентите и учениците, което подпомогна и предстоящата им среща с работодателите.

Screenshot 2024-03-27 141359

В сесията „Лице в лице – среща с работодателите“ учениците и студентите от втори курс, спец. „Икономика и финанси“ и спец. „Стопанско управление“, получиха информация за отворените работни позиции и стажантски програми от представителите на Национална агенция за приходите, Българска народна банка, Агенция „Митници“, Министерство на финансите, „ОББ“ АД и ЗД „ДЗИ“.

Работодатели

На неформален обяд, осигурен от Стопанския факултет, участниците в събитието имаха възможност да обсъдят своите впечатления от приключилата среща с работодателите.

Натанаил Стефанов, зам.-председател на Управителния съвет на „София Тех Парк“ АД, сподели своя опит като предприемач и представи на участниците възможностите за стартиране на бизнес в България. Той изтъкна, че страната ни има много потенциал за развитие на успешна предприемаческа дейност.

Натаил

Събитието приключи със среща с ученици от 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, на която доц. д-р Соня Георгиева и ас. Лидия Кабатлийска-Андонова представиха Стопанския факултет и програмите с обучение на френски език, спец. „Икономика и финанси“ и спец. „Бизнес администрация“. В срещата взеха участие и студентите от първи курс с обучение на френски език - Радослава, Любомира и Никол.

Ученици