Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Втора среща по проект COP21:RIPPLES с участието на Стопански факултет

   

29.06.2017

 

На 28 и 29 юни 2017 г. в Лондон се проведе втора среща на участниците във финансирания по Horizon 2020 проект COP21:RIPPLES (“COP21 Results and Implications for Pathways and Policies for Low Emissions European Societies” – www.cop21ripples.eu ). Доц. д-р Атанас Георгиев от Катедра „Икономика и управление по отрасли“ в Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ е единственият участник от България в проекта.

изтеглен файл (1)

Международният консорциум от университети и изследователски институти ще анализира подробно адекватността, потенциала и пречките пред усилията за ограничаване на промените в климата, както и техните ефекти върху икономиката на страните от ЕС.

Част от дейностите с участието на Стопански факултет включват детайлен анализ на енергийната сигурност в България и Полша в контекста на климатичното споразумение от Париж, като това ще спомогне за дефиниране на общи характеристики и разлики между страните от Североизточна и Югоизточна Европа.

изтеглен файл

Координатор на проекта е Institut du Développement Durable et des Relations Internationales (IDDRI), базиран в Париж, а другите участници в консорциума са:

- Fondazione Centro Euro-Mediterraneo Sui Cambiamenti Climatici (Италия);

- Fundacja Instytut Studiow Strukturalnych (Полша);

- ENEA (Италия)

- Wuppertal Institut Fur Klima, Umwelt, Energie Gmbh (Германия);

- Bruegel AISBL (Белгия);

- Centre National De La Recherche Scientifique (Франция);

- Vrije Universiteit Brussel (Белгия);

- University College London (Великобритания);

- COPPETEC (Бразилия);

- Climate Strategies LBG (Великобритания);

- University Of East Anglia (Великобритания);

- Climate Analytics GmbH (Германия);

- Tsinghua University (Китай);

- University Of Oxford (Великобритания);

- University Of Cape Town (ЮАР).