Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Весела Петрова от Министерство на финансите изнесе гост-лекция пред студентите от МП „Митнически и данъчен контрол“

   

10.06.2024

 

На 8 юни 2024 г. д-р Весела Петрова, ръководител на отдел „План за възстановяване и устойчивост“, дирекция „Национален фонд“ в Министерство на финансите, изнесе гост-лекция пред студентите от магистърска програма „Митнически и данъчен контрол“ с ръководител доц. д-р Цветан Мадански. Госпожа Петрова е дългогодишен експерт в Министерство на финансите.

Pic22

Темата на лекцията бе „Планът за възстановяване и устойчивост. Положителни и отрицателни моменти в управлението в Република България“. В рамките на лекцията се разгледаха базови въпроси, свързани с Механизма за възстановяване и устойчивост, програмиране, управление и контрол, взаимоотношения държава-членка - Европейска комисия.

Лекцията бе поднесена професионално, като се получи ползотворна дискусия между гост-лектора и студентите по отношение на същността и значението на Националния план за възстановяване и устойчивост и етапите и условията за неговото успешно изпълнение.