Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Въвежда се курс „Управление на средствата от ЕС за фондове в режим на споделено управление чрез финансови инструменти“ в МП „Икономика и управление на публични ресурси“

   

09.02.2023

 

Въз основа на споразумението за сътрудничество между Фонд ФЛАГ и СУ „Св. Климент Охридски“, в учебна дисциплина в МП „Икономика и управление на публични ресурси“ бе въведен курсът „Управление на средствата от ЕС за фондове в режим на споделено управление чрез финансови инструменти“.

Занятията, които са част от курса, ще се проведат на 25 и 26 февруари при следната програма .

курс „Управление на средствата от ЕС за фондове в режим на споделено управление чрез финансови инструменти“

Лектор е Ива Петкова, директор дирекция „Фонд за устойчиво градско развитие“. Ива Петкова е опитен професионалист със задълбочени познания в идентифицирането, оценката и мониторинга на инвестиционни проекти и финансови инструменти, подкрепени от ЕС.

Г-жа Петкова е завършила Първа английска гимназия с пълно отличие, има бакалавърска степен в специалност „Европеистика“, магистърски степени по „Европейски изследвания“ и „Международни отношения“ от СУ „Св. Климент Охридски“, както и специализации за финансови инструменти и Европейски структурни и инвестиционни фондове в България и чужбина.

imgonline-com-ua-CompressToSize-BJPLYyP60a

Част е от екипа на Фонд ФЛАГ от началото на дейността му през 2009 г., а по-късно е тясно ангажирана с прилагането и управлението на финансови инструменти за градско развитие чрез специалното дъщерно дружество на Фонд ФЛАГ – Фонд за устойчиво градско развитие. Ива Петкова е ключов експерт за градско възстановяване и финансови инструменти във Фонд за устойчиви градове, управляващ Фондовете за градско развитие 2014-2020 за София и Южна България.

IMG-a9a9241f912de6f9bff48453ffbf413e-V

Обучението премина при интерес не само от страна на студентите на МП ИУПР, но и от страна на преподаватели от други факултети на университета.