Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / В СУ „Св. Климент Охридски“ беше представена книгата „Записки по българската енергетика“ на Иван Хиновски

   

23.06.2021

 

На 22 юни в Аула Магна в ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ беше представена новата мемоарна книга на Иван Хиновски, Председател на Българския енергиен и минен форум. Книгата „Записки по българската енергетика“, издание на Агора, съдържа преживяни от него важни събития и процеси в българската енергетика в периода 1974-2021 г., илюстрирани с автентични документи, анализи и коментари.

aula-1

Представянето на книгата беше организирано съвместно със Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ по повод приключването на академичната година за студентите от магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“.

Модератор на събитието беше посланик доц. д-р Здравко Попов, преподавател в Софийския университет и Президент на Института за публични политики.

Събитието беше открито от декана на Стопанския факултет и директор на магистърска програма „Енергийни пазари и услуги“ доц. д-р Атанас Георгиев.

aula-2

В събитието се включиха множество представители на енергийния сектор – настоящи и бивши ръководители на държавни институции, мениджъри и експерти от енергийни дружества, преподаватели и изследователи от университети и научни институти, докторанти, студенти и др.