Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / В Стопанския факултет се проведе онлайн обучение „Търговия с емисии“

   

22.10.2020

 

На 21 и 22 октомври сп. Ютилитис и Центърът за образователни услуги (ЦОУ) към Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ проведоха съвместно онлайн обучение на тема „Търговия с емисии“. В обучението се включиха 35 представители на енергийния сектор и студенти.

Обучението е част от инициативите, свързани с магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ на Стопанския факултет.

co2-training

Лектори в обучението бяха:

  • адв. Ралица Тихова
  • Явор Василев, Управител, Либра Енерджи
  • Петър Георгиев, съветник на тема Климат, Eurelectric
  • Иво Костадинов, Origination and trading, CF Partners (UK)

Участниците в онлайн обучението слушаха лекции за техническия и фундаменталния подход при търговия с емисии на Европейския пазар. В началото на обучението беше представена правната рамка за въведение в регулациите на европейския съюз по отношение на търговията с емисии. Специално внимание беше отделено и на анализа на политиките за ценообразуване на въглеродните емисии. Другите теми бяха насочени към практически аспекти на търговията с емисии, както и към управлението на търговско портфолио.