Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / „Устойчив начин на живот“ през февруари: устойчиви партньорства, защита правото на труд, живот в здравословна среда и климатични промени

   

01.02.2023

 

Започна и вторият месец от вътрешно-комуникационната кампания на Стопанския факултет, която е с образователна цел и е насочена към студенти, преподаватели и гости на факултета. Кампанията е свързана с теми за опазването и грижа за околната среда и устойчивостта като начин на живот. Февруари е посветен на устойчиви партньорства, защита правото на труд, живот в здравословна среда и климатични промени. Те са основна част от Глобалните цели на ООН за устойчиво развитие (2030). До края на февруари ще споделяме с вас малко познати факти за тези цели, както и лесни за прилагане практики в ежедневието.

Кампания „Устойчив начин на живот“ Февруари

Кампанията „Устойчив начин на живот“ информира за социални и екологично значими теми, включително добро здраве и образование; достойна кариера и баланс между работата и личния живот; опазване на ресурсите и биоразнообразието; рециклиране; климат; енергия; мобилност и туризъм. Информационните материали, част от кампанията, са разположени на стълбите, в асансьорите и санитарните помещения в Стопански факултет.

Реализира се от ESG Lab и студентите от МП „Отговорно и устойчиво развитие“ на Стопански факултет към СУ „Св. Климент Охридски“.

 

Материалите могат да се свалят, разпространяват и използват безплатно за информационни цели (линкове за материалите по месеци можете да намерите в края на страницата на кампанията).