Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Уебинар на д-р Станли Гьошев на 6 октомври: „Защо инвестиционните банки купуват пут опции от компании?“

   

24.09.2021

 

На 6 октомври, 14:00, в зала 215 на Стопанския факултет ще се проведе семинар на д-р Станли Гьошев от Xfi Center – Exeter на тема: „Защо инвестиционните банки купуват пут опции от компаниите?“.

euro-447209_1920-19bd4d41311d4e8987294628997c879d

Някои от темите, които ще бъдат засегнати от лектора са:

  • SEC решението;
  • Put Sale програмата и нейното възстановяване;
  • Странният залог на по-добре информирания мениджър срещу банката;
  • Опцията за обратно изкупуване;
  • Четири правдоподобни обяснения и др.

Теоретични модели и статистически данни също ще бъдат показани и обсъдени по време на събитието.

Каним всички студенти да вземат участие в семинара онлайн, а всички академични преподаватели могат да вземат участие на живо в зала 215 на Стопанския факултет.

Д -р Станли Гьошев се присъединява към Xfi Център за финанси и инвестиции в Бизнес училището на Университета в Екситър през септември 2006 г. Завършва докторантурата си по финансово моделиране в бизнес колежа LeBow на Университета Дрексел през 2001 г. Преди да дойде в Университета в Екситър, Станли е асистент в Бизнес училището на Мейсън в колежа на Уилям и Мери, в бизнес колежа LeBow на университета Дрексел и в Bentley College. Преподавал е деривати и управление на риска. Станли също е член на консултативния съвет на две компании. Преди да стане част от академичните среди, той е работил като анализатор на финансовата политика в изследователския отдел на банка Advanta, която управлява третия по големина портфейл от кредитни карти от над 35 милиарда долара. Той участва в разработването, усъвършенстването и прилагането на количествени стратегии за кредитен скоринг, предотвратяване на измами, задържане на клиенти и реализиране на печалба.

 

Кога: 6 октомври, 14:00

Къде: Както онлайн (за студенти), така и в зала 215 (за преподаватели), Стопански факултет