Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Участие на студенти от Стопанския факултет в Третото национално състезание по медиация

   

05.11.2019

 

 

На 1 и 2 ноември студенти от Стопанския факултет взеха участие в Третото национално състезание по медиация за студенти, което се проведе в гр. Пловдив. Състезанието е единственото по рода си в България и се организира от Центърa за разрешаване на спорове като част от инициативите за популяризиране на медиацията.

 

mediacia

 

Състезанието събра 22 отбора от девет български университета – Софийски университет „Св. Климент Охридски” (представен от Стопанския факултет и от Юридическия факултет), Нов български университет, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, Икономически университет – Варна, Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”, Технически университет - Варна, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Национален военен университет „Васил Левски“ и Русенски университет „Ангел Кънчев“.

 

1

 

Стопанският факултет бе представен от Изабел Николова (специалност Стопанско управление с английски език, трети курс), Луиза Карамилева (Стопанско управление с английски език, трети курс) и Борислава Мицева (Стопанско управление с английски език, втори курс).

 

2

 

Изабел, Луиза и Борислава се класираха на финалния рунд, на който се състезаваха достойно и получиха удостоверения за отлично представяне на състезанието като медиатор, адвокат и клиент.

 

За втора поредна година треньор на отбора от Стопанския факултет е преподавателят от катедра „Стопанско управление“ гл. ас. д-р Иванка Михайлова.