Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Уъркшоп на тема „Правна закрила на интелектуалната собственост като фактор за развитието на фирмата“ ще се проведе в Стопанския факултет

   

24.04.2024

 

В рамките на програмата на Национален конкурс „Най-добър младежки стартъп в България 2024“, част от екипа на „Манев & Партнърс“ ще проведе уъркшоп на тема „Правна закрила на интелектуалната собственост като фактор за развитието на фирмата“.

  • Стопански факултет, зала 524
  • 24 април 2024 г., 18 ч.
Your paragraph text

Костадин Манев, Ивета Плачкова, Виктория Ангелова и Светла Манева – специалисти по интелектуална собственост и адвокати, ще споделят с младите предприемачи част от своя опит в защитата на интелектуалната собственост.

Публиката ще бъде предизвикана да открие различните обекти на интелектуална собственост, които се крият в техните бизнес идеи, да намери правилните стратегии за защита и да предприеме адекватни и навременни мерки за закрила.

„Манев & Партнърс“, начело с адв. Костадин Манев, е кантора с 30-годишен опит в областта на интелектуалната собственост. Адв. Манев е сред пионерите в областта на интелектуалната собственост след промените в Република България от 1989 г. Неговият професионален опит включва работа като български представител по индустриална собственост, европейски патентен адвокат, европейски адвокат по марки и дизайни, както и академичен опит като преподавател по международно частно право в Софийски университет, по лицензионна търговия в Технически университет, както и като председател на Патентно ведомство на Република България в периода 2005 г. – 2011 г.