Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Традиционно студентско посещение от Харковския политехнически институт, Украйна 2017

   

23.06.2017

FEBA-Ukraine1

Група от четирима студенти от Националния технически университет "Харковски политехнически институт", Украйна са на триседмично посещение в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

Анастасия Шаповалова, Юлия Прилуцкая (специалност Икономика на предприятията), Лина Фан (специалност Маркетинг) и Карина Толстова (специалност Управление на проекти вземат) участие в поредното издание на студентския обмен между стопанските факултети на двата университета.

Madaski-Ukraine

 

В рамките на обмена те бяха приети от главния секретар на Агенция "Митници" г-н Цветан Мадански, който ги запозна със структурата, функциите и задачите на митническите служители. Също така имахара възможност да се запознаят с дейностите на митница "Столична" и митница "Аерогара София", където бяха лично приети от началниците на двете митници. На среща с ръководството на БСК - Комерцконсулт им бяха представени особености на българската стопанска практика. Студентите посетиха и музея на Българската народна банка. Украинските студенти участваха в лекционни занятия на своите български колеги, присъстваха на техни презентации, проведоха редица срещи и консултации с преподаватели от Стопанския Факултет.

 

На 23 юни 2017 г. студентите получиха своите сертификати за обмена от декана на факултета, доц. Теодор Седларски.