Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Светослав Иванов, зам.-изпълнителен директор на Овергаз, с гост-лекция в Стопански факултет

   

06.06.2017

 

На 5 юни 2017 г. гост-лектор по дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании“ (част от учебния план на Магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ ) беше г-н Светослав Иванов, зам.-изпълнителен директор на „Овергаз Мрежи“ АД . Темата на неговата лекция беше „Българският енергиен пазар vs. този в ЕС – една прилика и много разлики“.

1

Светослав Иванов започва кариерата си преди 19 години в комуникационния отдел на Овергаз. След това последователно заема позиции в икономическите звена на компанията, а през 1998 г. оглавява дирекция „Маркетинг и продажби“. Междувременно участва в управлението на 5 газоразпределителни компании в страната. От 2001-ва до 2003-та г. е изпълнителен директор на столичната „Софиягаз" ЕАД. От 1998 г. е член на Управителния съвет на „Овергаз Инк." АД, а от 2003-та е заместник изпълнителен директор на компанията, като отговаря за корпоративното ѝ развитие и маркетингови стратегии.