Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Светла Генова, директор на дирекция „Акцизна дейност и методология“ в Агенция „Митници“, изнесе лекция пред студентите от МП „Митнически и данъчен контрол“

   

27.02.2023

 

На 26 февруари Светла Генова, директор на дирекция „Акцизна дейност и методология“ в Централно митническо управление – Агенция „Митници“, изнесе гост-лекция пред студентите от магистърската програма „Митнически и данъчен контрол“ с ръководител доц. д-р Цветан Мадански.

imgonline-com-ua-CompressToSize-trYcbKk9h528pxV

Лекцията на тема „Акцизна политика“ се проведе като част от занятията по дисциплината „Данъчна и митническа политика на ЕС“. Интересната и полезна презентация на г-жа Генова засегна и темата за хармонизация в областта на акцизите, като бяха разгледани подробно и видовете акцизни стоки и моментите при данъчното им облагане.

20230226_140203

Между гост-лектора и студентите се получи ползотворна дискусия, в която акцент беше облагането с акциз на тютюна и тютюневите изделия, алкохола и алкохолните напитки, както и енергийните продукти и електрическата енергия.