Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Студентите от магистърската програма „Аутсорсинг проекти и компании“ с изследване на иновациите в управлението

   

28.12.2020

 

Студентите от магистърската програма „Аутсорсинг проекти и компании“ започнаха изследване на иновациите в управлението с фокус върху сътрудничеството между бизнеса и академичната общност при тяхното създаване. Изследването се провежда като част от учебните задачи с практическа насоченост в рамките на курса „Управление на аутсорсинг проекти и компании“, воден от д-р Христина Стоянова.

От анкетираните до момента 20 мениджъри 90% заявяват, че категорично подкрепят включването на академичната общност в създаването на иновации в управлението. Според тях научните изследователи биха допринесли с нова гледна точка, идеи и знание, които липсват на бизнеса към момента. Сътрудничесвото между бизнеса и науката се разглежда като средство за ускоряване на иновациите чрез обмен на знания.

Изследването ще продължи до края на януари, а резултатите от него ще бъдат използвани за задълбочаване на сътрудничеството на Стопански факултет с бизнеса в България с цел създаване и тестване на иновативни управленски практики и процеси.

През октомври в рамките на годишната конференция на Strategic Management Society (SMS) д-р Стоянова участва в дискусия за това как академичната общност би могла да допринесе за ускоряване на иновациите в управлението. В дискусията се включиха изтъкнати учени в областта като проф. Гари Хамел, проф. Майкъл Мол и проф. Хенк Волберда.

 

-1