Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Студенти от програмата „Енергийни пазари и услуги“ на Стопанския факултет посетиха АЕЦ „Козлодуй“

   

27.12.2019

 

 

На 9 декември 2019 г. група студенти от магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ посетиха АЕЦ „Козлодуй“. В групата бяха директорът на магистърската програма доц. д-р Атанас Георгиев и координаторът на програмата ас. Мария Трифонова.

1

В рамките на посещението групата посети 5. блок (машинна зала), централния щит за управление на ОРУ, както и БЩУ 2 и обзорното място в спрените от експлоатация блокове, управлявани от Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ (ДП РАО).

 

2

 

В края на посещението студентите посетиха и офиса на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ ЕАД, където изпълнителният директор Любен Маринов представи дейностите на компанията до момента и етапите от реализацията на нови ядрени мощности.

 

3

 

Студентите от програмата и ръководството на Стопанския факултет благодарят на екипите на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД, „АЕЦ Козлодуй – нови мощности“ ЕАД и на ДП РАО за гостоприемството и перфектната организация на посещението.