Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет стартира нова магистърска програма за отговорно и устойчиво управление

   

06.07.2021

 

Програмата „Отговорно и устойчиво управление“ бе представена на 25 юни пред бъдещи магистри и представители на бизнеса. В срещата участваха и някои от водещите в нея преподаватели, измежду които доц. д-р Атанас Георгиев, гл.ас. д-р Марина Стефанова, д-р Жюстин Томс, Елица Баракова и д-р Пламен Димитров.

OUU

Срещата откри деканът на Стопански факултет доц. Атанас Георгиев, който заяви, че програмата цели подготовката на изцяло ново направление специалисти по устойчиво развитие, корпоративна социална отговорност и техните проявления за българската политика и администрация, индустрия и граждански сектор.

Гл. ас. д-р Марина Стефанова, директор на магистърската програма, представи основните дисциплини, измежду които Устойчиво управление и развитие, Системи и стандарти за управление на корпоративната устойчивост и отговорност, Управление на човешките ресурси, Управление на природния капитал, Устойчиви финанси и отговорно инвестиране.

Институционалните партньори, които ще оказват съдействие чрез обновяване на учебните планове по дисциплините, въвеждане на нови курсове, както и представяне на реални казуси от практиката, са Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и Българска асоциация на КСО специалистите за включването им в учебния процес.

Пълен запис от представянето можете да откриете в YouTube канала на Стопанския факултет, а предварителният прием започна от 1 юли. Желаещите могат да кандидатстват за програмата до 10 септември на адрес https://feba.kmk.uni-sofia.bg