Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет, ИФА-България и Софийската адвокатска колегия бяха домакини на гост-лекцията “Drifts in Tax Law” на проф. Жак Малерб

   

14.02.2020

 

На 12 февруари в Аула Магна на Софийския университет проф. Жак Малерб, професор емеритус в университета на Льовен и член на неговия изследователски център CRIDES, изнесе гост-лекция на тема „Drifts in tax law”. Събитието беше организирано съвместно от Стопанския факултет на СУ и ИФА-България. Инициативата беше подкрепена от Софийската адвокатска колегия. Специален гост на лекцията беше и посланикът на Белгия в България н.пр. Франсоа Бонтан.

IFA1

Доц. д-р Атанас Георгиев, Декан на Стопанския факултет, приветства гостите на лекцията и благодари за посещението на проф. Малерб, за организацията на лекцията – на гл.ас. д-р Савина Михайлова-Големинова от Стопанския факултет, на Валентин Савов от страна на ИФА България, както и на адв. Ивайло Данов, Председател на Софийска адвокатска колегия (САК), за подкрепата.

IFA2

Адв. Ивайло Данов заяви, че САК е подкрепял множество инициативи в Юридическия факултет на Софийския университет и предстои да си партнира по теми от общ интерес и със Стопанския факултет.

Г-н Валентин Савов също приветства гостите и представи биографията на проф. Малерб и неговата преподавателска и изследователска дейност.

След лекцията и сесията въпроси последва нетуъркинг сесия по време на коктейла, организиран от САК.