Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет и ИФА организират гост-лекция на проф. Жак Малерб на тема „Drifts in tax law”

   

22.01.2020

 

На 12.02.2020 от 18:00 ч. в Аула Магна на Софийския университет проф. Жак Малерб, професор емеритус в университета на Льовен и член на неговия изследователски център CRIDES, ще изнесе лекция на тема „Drifts in tax law”.

IFA

Участието е безплатно, но поради ограничения брой места, моля пишете имейл ifa@ifa-conference.com с потвърждение за участие.

Лекцията е организирана съвместно от Стопанския факултет на СУ и ИФА. След лекцията ще има и малък networking cocktail, осигурен от САК.

Жак Малерб (Доктор на юридическите науки и лисансие на икономическите науки от университета в Льовен, магистър на юридическите науки от Харвардски университет) е автор и съавтор на множество публикации, включително водещи изследвания в областта на данъчното и корпоративното право, в национален и международен мащаб. Той е професор емеритус в университета на Льовен и член на неговия изследователски център CRIDES. Преподава в Болонския, Хамбургския и Букурещкия университети. Член-кореспондент на Кралската академия по юриспруденция и законодателство в Испания и доктор хонорис кауза на Националния университет Сан Маркос в Лима, Перу. Консултант към “Simont Braun” (Брюксел). Бивш заместник-председател на Постоянната научна комисия на Международната фискална асоциация (IFA), Ротердам, Нидерландия. Владее френски, холандски, английски, немски, италиански и испански език.