Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет и бизнес асоциации си подават ръка за развитие на електронната търговия

   

27.09.2019

 

 

Второто издание на акредитираната обучителна програма “E-commerce Success” стартира на 12 октомври 2019 г. в София и седмица по-късно – в Пловдив. Програмата се реализира от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Фондация „Е-комерс Съксес“, в партньорство с Българската стопанска камара (БСК) и Българската Е-комерс асоциация (БЕА).

 

Радосвет Радев, председател на Българска Стопанска Камара препоръчва програмата и обяснява защо БСК е партньор в нея.

 

 

Практическото обучение ще подготви участниците в него със знания и практически умения за стартиране, маркетинг и устойчиво развитие на електронен бизнес. Обучението е насочено към предприемачи, които планират или вече са в процес на реализиране на собствен проект за онлайн магазин на местни и международни пазари, както и служители от фирми, които са или ще бъдат отговорни за развитието на електронната търговия на техните компании.

 

Лекциите и упражненията се провеждат всяка събота от утвърдени лектори от Софийския университет и доказани практици с дългогодишен опит в електронната търговия, с успешни проекти в България и чужбина, които ще дадат на участниците реални практически насоки за ефективно използване на финансовите, маркетинговите и технологични ресурси за проекта.

 

„E-commerce Success II” е с хорариум от над 200 часа, структурирани в 8 бизнес модула:

 

  • Модул 1: Основи на електронната търговия;
  • Модул 2: Планиране и финансиране на онлайн магазин;
  • Модул 3: Регулации за електронната търговия;
  • Модул 4: Успешни примери;
  • Модул 5: Дизайн и съдържание за електронен бизнес;
  • Модул 6: Омниченъл маркетинг за е-комерс;
  • Модул 7: Клиентско преживяване;
  • Модул 8: Измерване и ефективност на електронната търговия

 

Всеки от участниците ще бъде напътстван от персонален ментор, който ще обгрижва и персонално ще разяснява всички възникнали по време на обучението въпроси. Персоналните ментори са ключова част от обучението, която добавя стойност в целия обучителен процес и повишава успеваемостта на онлайн проектите.

 

За целите на обучението всеки от участниците ще получи безплатен достъп до SAAS платформата GombaShop.bg (член на БЕА), ще получи безплатен домейн, хостинг и сайт билдър от ICN (член на БЕА), специални условия за времето на обучението в маркетплейса на eMAG (член на БЕА), пълен безплатен достъп до фото-видео студиото на “E-commerce Success” в Стопанския факултет на СУ за продуктовата фотография и облачно общностно пространство за интерактивен групов опит.

 

Пряката цел, около която са се обединили ментори, лектори и партньори, е да помогнат на обучаемите да създадат успешен и печеливш онлайн бизнес, насочен към крайни потребители (B2C) или към бизнеса (B2B), като ги екипира със знания, мотивира ги да приложат тези знания и да постигнат успех. Именно заради това, мотото на второто издание на обучението “E-commerce Success” е: „Научих. Приложих. Успях!“

 

„Обучителната програма за бизнеса „E-commerce Success”, която провеждаме заедно с нашите партньори и Стопанския факултет на Софийския университет, ще даде едно изпреварващо знание за всички хора, които търсят себе си в бъдещето на електронната търговия“, сподели председателят на БСК Радосвет Радев в специално видео послание и покана към всички предприемачи в България.

 

Първото издание на „E-commerce Success” стартира през март тази година и завършва на 30 септември, като над 80% от участниците вече развиват свои успешни онлайн проекти:

 

Ралица Владимирова е собственик на бранда „Обича ме, не ме обича…“ и e една от участниците. Записва се в програмата с една цел: да научи как да създаде и развие собствен онлайн магазин. С помощта на менторите от „E-commerce Success” успява да приложи на практика наученото, да създаде собствен онлайн магазин cvetiaonline.com и да сбъдне мечтата си.

 

Костадин Влахов е архитект, собственик на бранда “Estetiko”. Записва се в програмата с цел да подобри и надгради онлайн магазина си estetiko.bg и с помощта на менторите от “E-commerce Success” успява да реализира за кратко време чувствителен ръст в трафик, продажби и печалба от онлайн бизнеса си.