Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Програмата "Еразъм за млади предприемачи" е отличен шанс за всички, които искат да започнат собствен бизнес

   

13.03.2020

 

Програмата "Еразъм за млади предприемачи" е отличен шанс за всички, които искат да започнат собствен бизнес

 

Във февруарския брой на списание "Business Club" излезе статия на доц. д-р Тодор Ялъмов , посветена на възможностите за начинаещите предприемачи чрез програмата "Еразъм за млади предприемачи". От програмата вече се възползваха трима студенти от Стопански факултет - Ана Дингозова, Мария Бояджиева и Илия Дечков. А един академичен предприемач от Философски факултет - проф. д-р Веселин Дафов беше домакин на предприемач от Испания. Екипът от Стопански факултет, който може да Ви помогне да се възползвате от програмата включва още проф. дсн. Цветан Давидков , проф. д-р Десислава Йорданова и гл.ас. д-р Рая Каназирева .

 

Статията предлага някои интересни данни за предприемачеството в България. 11% от пълнолетните граждани на България са предприемачи, дефинирани като имащи дялово участие във фирми или са самонаети. Около 18000 българи на средна възраст 40 години (мъжете на 39 г., жените на 41 г.) за пръв път са основали фирма през 2019 г. България продължава да е привлекателна за чужди инвестиции, при това не само от големи мултинационални компании. 17% от собствениците, основали нова фирма в Бългаиря през миналата година са чужденци.

 

Списание "Бизнес клуб" излиза от 2015 г., но от 2020 г. то е с нов собственик, ребрандирано и с главен редактор политологът Явор Сидеров. Целта на екипа му е да бъдат бизнес списанието на малките и средни предприятия. В последния брой можете да прочете и интервю с г-н Ивайло Славов, основателят на Булпрос и член на УС на AIBEST, партньор в магистърската програма "Аутсорсинг проекти и компании" в Стопански факултет.

 

thumbnail_businessclub