Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Проект на Стопански факултет "Докторантска академия по стопански и управленски науки /ДАСУН/" на стойност 596 179 лв.

   

29.03.2012

 

Днес, 29.03.2012 г. министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов на тържествена церемония в зала „Сердика” хотел Шератон връчи на Софийския университет „Св. Климент Охридски” договорите за 4 проекта, финансирани по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОП РЧР) - „Подкрепа за развитието на докторанти, пост-докторанти, специализанти и млади учени”.

Целта й е да се засили интересът на младите хора към реализация в сферата на образованието и науката и да се повиши качеството на научните разработки, като се подобрят условията за работа на докторанти, пост-докторанти, специализанти и млади учени.

Проектът на Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски” – „Докторантска академия по стопански и управленски науки /ДАСУН/" е на стойност 596 179,52 лв. и е най-големият по размер финансиран отделен факултетски проект . Той носи символичния номер 1 и беше връчен от министър Игнатов на проф. дпн Албена Чавдарова – зам.-ректора по информационни дейности, академичен състав и администрация. Проектът ще се финансира през следващите 2 години.

 

Снимки: © Атанас Георгиев