Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Посещение на декана на Стопанския факултет, доц. Седларски в Университета на Южен Тайван за наука и технологии

   

20.11.2016

 

На 17 и 18 ноември 2016 г. деканът на Стопанския факултет, доц. д-р Теодор Седларски посети Университета на Южен Тайван за наука и технологии (Southern Taiwan University of Science and Technology) и взе участие в 12-тото издание на международната конференция "Икономика на знанието и глобален мениджмънт" в град Тайнан.

 

Taiwan2

Посещението бе покана на организаторите на конференцията и с пълната финансова подкрепа на приемащата страна. Инициатор на поканата бе професорът от японския университет Хуока д-р Хиро Такахаши, гост-лектор в Стопанския факултет през май 2016 г.

В рамките на визитата доц. Седларски проведе разговори с президента на университета, проф. Чеин Таи, декана на Факултета по бизнес, проф. Те-Куанг Чу и зам.-декана, проф. Вуронг Ши, с ръководителя на катедра "Маркетинг и управление на логистиката", проф. Чи-Унг Лин, ръководителя на катедра "Индустриален мениджмънт и информация", проф. Ръсел Чанг и ръководителя на катедра "Счетоводна информация", доц. Чун-Уен Хунг.

На среща с ръководството на университетския международен отдел бяха обсъдени добри практики от съществуващите програми с двойни дипломи с европейски и японски университети, нивото на съответствие на учебните планове на бакалавърските и магистърските програми и възможностите за сътрудничество в тази област със Стопанския факултет на СУ.

Taiwan1

Наред с начертаните перспективи за студентски и преподавателски обмен и съвместна изследователска и проектна дейност с домакините, по време на посещението бяха създадени контакти чрез високопоставените чуждестранни гости на събитието с университети в Япония, Франция, Германия, Индонезия и Естония.

 

1
9