Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Пощенска банка, партньор на магистърска програма "Финанси и банково дело", с престижна награда

   

28.07.2021

 

За четвърта поредна година Пощенска банка бе удостоена с наградата за „Най-добра банка в банкирането на дребно в България“ (Best Retail Banks) от конкурса World Finance Banking Awards. Наградите са организирани от реномираното списание World Finance, което проследява и изследва финансовите институции, международните бизнес отношения и икономиката. Повече информация за наградата може да намерите тук.

Picture1

Пощенска банка стартира мащабно образователно сътрудничество със Стопанския факултет и магистърска програма „Финанси и банково дело“. Повече от 30 експерти от Пощенска банка ще вземат участие в двете нови учебни дисциплини – „Банков мениджмънт“ (в 1-и семестър) и „Инвестиционно банкиране“ (във 2-и семестър), които вече са част от академичната програма за учебната 2021-2022 година. Студентите ще имат възможността да усвоят както теоретични, така и приложни знания в сфери като „Банкиране на дребно“, „Корпоративно банкиране“, „Риск“, „Капиталови пазари“, „Централни операции“, „Корпоративно транзакционно банкиране“, „Планиране и бизнес развитие“ и др.

Освен това Пощенска банка ще предложи ексклузивни възможности за стаж и работи за студентите в МП „Финанси и банково дело“, менторство при разработване на магистърска теза, за да се гарантира практико-приложен характер на разработките, както и достъп до експертното мнение на високо квалифицирани специалисти.

Повече информация за условията за кандидатстване и сроковете за записване в магистърска програма „Финанси и банково дело“ може да намерите тук.