Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Покана за участие в международното състезание за студенти European Ethics Bowl

   

07.02.2023

 

Стартираме новия сезон на European Ethics Bowl (Европейска купа за етика)! Тази година студенти от различни европейски държави ще дебатират върху различни етични дилеми в областта на спорта.

Покана за участие в международното състезание за студенти European Ethics Bowl

Темата на първия казус за 2023 г. е „Моралната цена на удоволствието от спорта“. Всички студенти, които желаят да участват в състезанието, трябва да сформират екипи от трима и да запишат кратко видео с отговор на въпросите към казуса, който можете да намерите тук . Всички видеа трябва да се изпратят до 10 април на e-mail: iya.petkova@gmail.com, а състезанието за избор на отбор, който ще представлява България на четвъртфиналите, ще се проведе на 19 април в сграда на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Победителите ще имат възможност да дебатират с най-добрите отбори от останалите участници през ноември 2023 г. в гр. Любляна, Словения.

През 2022 г. в престижното международно състезание за студенти, което се организира от Института на Европейската инвестиционна банка, взеха участие 27 студенти от 9 европейски страни. Финалисти в състезанието European Ethics Bowl през 2022 г. бяха Португалия (ISCTE Business School), Франция (Université Paris Dauphine) и България (СУ, Стопански факултет). Българският отбор, в който участваха Георги Гъндев, Иван Руйков и Никола Чакъров, четвъртокурсници в бакалавърската програма „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“, успяха да завоюват второ място в престижния конкурс.