Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Покана за студентите от Стопанския факултет - Академия за иновации 2020

   

04.03.2020

 

Покана за студентите от Стопанския факултет - Академия за иновации 2020

 

thumbnail_FB Cover IA2020

 

В София на 5 и 6 юни ще се проведе за седма поредна година състезанието за стартиращи иновативни идеи на студенти Академия за иновации - Bulgaria Innovation Hackathon. Двудневното събитие, с елементи на хакатон, се организира от агенцията за иновации Innovation Starter, в партньорство с водещите университети в България и институционалната подкрепа на Европейската комисия.

 

Проектът е победител в национални награди за предприемачество, в категория “Инвестиране в предприемачески умения на студенти в България” на Министерство на икономиката през 2019 г., подгласник през 2016 г. и е отличен с грамота от Европейската комисия за модерен образователен проект.

 

Голямата награда за отбора победител през 2019 г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел, осигурени с подкрепата на Европейска инвестиционна банка и Представителството на Европейската комисия. Още две идеи ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на събитието.

 

Състезанието се реализира под формата на 24 часов Innovation Hackathon (състезание с елементи на програмиране и прототипиране). Отборите ще имат възможността да разработват и презентират сами своите идеи по следните теми и дисципли:

Айнщайн: Естествени науки – Биология, Физика, Химия, Математика, Медицина и др.

Платон: Хуманитарни науки – Психология, Философия, Филология, Педагогика и др.

Аристотел: Социални науки – Антропология, Социология, Държавно управление, История, Журналистика и др.

Мъск: Технологии и Инженерни науки – Програмиране, Телекомуникации, Електроника, Мехатроника и др.

Джобс: Бизнес администрация и Икономика – Предприемачество, Реклама и Маркетинг, Управление, Финанси, Икономика и др.

Дисни: Изкуства – Архитектура, Дизайн, Изобразително изкуство, Музика и др.

 

Идеите ще бъдат представени пред престижно жури на 6 юни в НДК, Литературен клуб "Перото". Предварителна регистрация за отбори студенти, (с до 5 участници), ще тече от март до края на месец май в сайта на организаторите тук: http://bit.ly/InnovationAcademy2020