Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Покана за гост-лекция на Славчо Нейков, член на борда на Eurelectric и Председател на УС в Института за енергиен мениджмънт, в Стопанския факултет

   

09.01.2020

 

 

На 13 януари от 10:45 в зала 200 на Стопанския факултет, в рамките на дисциплината „Регулирани услуги, пазари и ценообразуване“ на магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“, гост-лектор ще бъде г-н Славчо Нейков – член на борда на европейската асоциация на енергийните компании Eurelectric и Председател на УС в Института за енергиен мениджмънт.

 

SlavtchoNeykov

 

Лекцията е отворена за всички студенти от Стопанския факултет и за завършилите студенти от програмата „Енергийни пазари и услуги“.

 

Г-н Нейков ще изнесе лекция на тема „Българската енергийна политика в контекста на европейските и регионални енергийни тенденции“.

 

Г-н Славчо Нейков е с повече от 25 години непрекъснат стаж в енергийния сектор, включително и като главен секретар на Министерство на енергетиката, Комисар в енергийния регулатор, експерт в Секретариата на Енергийната харта в Брюксел, Директор на Секретариата на Енергийната общност във Виена.

 

Освен работата му като служител в държавни и международни институции, той е бил в ръководството на няколко енергийни компании.

 

Извън енергийния сектор е работил като прокурор и юрисконсулт.

 

Г-н Нейков е завършил Юридическия факултет на Софийския университет; има също така и двегодишна специализация по международни икономически отношения, както и магистърска степен по европейска интеграция от Университета “Лимерик” в Ирландия.